K-Sabatier
Kwaliteit is een traditie


K-Sabatier is een ambachtelijke messenmaker die voortbouwt op een lange traditie. Het is een familiebedrijf dat al sinds 1834 door dezelfde familie wordt voortgezet en al generaties lang staat voor ambachtelijke kwaliteit. Het bedrijf is gevestigd in Thiers in het ruige centraal massief in Frankrijk. Thiers is al eeuwen een beroemd messenmakersdorp en staat voor vakmanschap en kwaliteit. K-Sabatier heeft door de generaties heen een prominente plek verworven in het cultureel erfgoed van Thiers en de Franse coutellerie.

Het originele chefsmes

De messen van K-Sabatier ademen historie. De afgelopen 190 jaar zijn zij het gereedschap geweest van vele grote pioniers in de culinaire wereld. De Franse ambachtelijke messenmakers en de culinaire cultuur in Frankrijk zijn nauw met elkaar verweven. De messen van K-Sabatier worden gekozen vanwege hun solide bouwkwaliteit, verfijnde afwerking en excellente scherpheid.

100% gesmeed

Smeden is een belangrijke stap in het maken van een mes. Het zorgt ervoor dat het staal hard is en daardoor het mes sterk en scherp blijft. Voor de kwaliteit van een mes is het van belang welke delen van het mes zijn gesmeed en hoe het mes is geconstrueerd. Alle messen van K-Sabatier zijn volledig gesmeed en vervaardigd uit één stuk staal. Dit garandeert een sublieme bouwkwaliteit en een optimale langdurige scherpheid van het mes.

Messing klinknagels

De onderdelen van het handvat zitten aan elkaar vast door middel van klinknagels. K-Sabatier gebruikt hiervoor messing klinknagels. Messing is een duurzaam slijtvast product dat een mooie kleur toevoegt aan het mes. Daarnaast verkleurt messing licht door een reactie met de omgeving waardoor het, eenmaal gebruikt, een rustieke uitstraling krijgt. Dit draagt bij aan het klassieke karakter van deze trouwe kompanen in de keuken.

Hoog carbon roestvrij staal

K-Sabatier gebuikt voor hun messen een roestvrij staalsoort dat zeer rijk is aan carbon. Roestvrij staal bestaat hoofdzakelijk uit ijzer, chroom, nikkel en carbon. IJzer roest en is zacht. Om het harder te maken wordt carbon toegevoegd. Om het roesten tegen te gaan worden chroom en nikkel toegevoegd. K-Sabatier gebruikt staal met relatief veel carbon. Dit zorgt ervoor dat het mes goed scherp kan worden en lang scherp blijft.

POM handvatten

De handvatten van K-Sabatier messen werden traditioneel vervaardigd uit hardhout. Dit geeft een mooie uitstraling, maar hout heeft ook onderhoud nodig en het kan werken door vocht en temperatuur. Tegenwoordig vervaardigt K-Sabatier zijn handvatten van POM, een zeer sterke en slijtvaste kunststof, dat erg mooi af te werken is. Dit zorgt ervoor dat de messen onderhoudsvriendelijk zijn maar niet wordt ingeleverd op hun klassieke uitstraling. Zo gaan jarenlange ervaring en moderne techniek hand in hand in dit tijdloze product.

Bent u geïnteresseerd in dit product of heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.